По успешните четири години на настанот  „Мажи на Годината“ во Македонија, организаторите од Џентлмен Магазин официјално го најавија и јубилејното 5-то издание на официјалниот избор на најуспешните мажи кај нас за 2022 година, кој ќе се одржи на 30 ноември во Double Three by Hilton-Скопје . 

Настанот кој има за цел да ги награди успешните мажи во Македонија, да ги мотивира да се развиваат како на личен, така и на професионален план, настан кој ги поттикнува мажите да излезат од својата комфор зона, да вложуваат во својот развој, да вложуваат во квалитетен живот во оваа држава, веќе се препознава во јавноста. Знаејќи дека токму ноември е месцот за поддршка на машкото здравје,  оваа манифестација прерасна во традиција, и годинава не отсапува од истата. 

Оваа година, официјален поддржувач и генерален спонзор на настанот е Casinos Austria International Macedonia,  кои како опшествено одговорна компанија која вложува во општеството ја препозна идејата и застана позади овој настан, да продолжи да ги претставува успесите на џентлмените во нашата држава. 

Особено сме горди што успеавме настанот „Мажи на Годината“ да прерасне во традиција и што јавноста ја препознава нашата идеја и навистина одлично ја прифати. Оваа година ќе биде навистина посебна, поради тто е нашето јубилејно 5-то издание и поради тоа сакаме настанот да го подигнеме на уште едно повисоко ниво. Сакаме да искажеме голема благодарност до Casinos Austria International Macedonia кои се генерален спонзор на настанот и застанаа позади нас. Воодушевувачката мисија на Casinos Austria не е само привлекување нови клиенти, туку и да се помогне секаде каде што е потребно. Сведоци сме на бројните донации за ранливите категории на граѓани, помошта во спортот, здравството и сл. Токму поради општествената одговорност,  имаме чест да бидат дел и од настанот, и заедно да ги наградиме успешите мажи кај нас„-изјавија организаторите.

Како и секоја година, така и оваа, ќе се одбираат мажите на годината во 13 категории, од комисија составена од 25 членови кои се задолжени да ги разгледаат сите критериуми при одлуката во гласањето. 

Оваа година организаторите најавуваат одличен настан со богата забавна програма. Не го пропуштајте најдобриот настан посветен на мажите во Македонија. Се гледаме на 30 ти ноември во Double Three by Hilton-Скопје!

Recommended Posts